Activiteiten

Henri Nouwen Avonden: zien - horen - lezen - gesprek

De Henri Nouwen Avonden zijn bedoeld om spirituele teksten (in de geest van Henri Nouwen) te lezen. De afgelopen keren lazen we teksten van Nouwen zelf, maar ook van Etty Hillesum, Martin Buber, Antoine de Saint Exépury ('De kleine Prins') en Jean Jacques Suurmond. Deze teksten lezen we in een rustige setting om ons er door te laten raken en dat met elkaar uit te wisselen. Het gaat niet om discussie, maar om ontmoeting. Want het zijn teksten die op een nuchtere manier pastoraal en spiritueel zijn. Na een paar zinnen wordt er al veel opgeroepen voor een goed gesprek in de groep.
Komend seizoen lezen we weer veel van Henri Nouwen zelf.

Data: dinsdag 26 januari, 23 februari, 26 april, 24 mei van 20:00-21:30
Waar: Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, Amsterdam Zuid
Info: dominee Niek Scholten www.willemdezwijgerkerk.nl 

Agenda Protestantse Kerk Amsterdam

Het Loket Levensvragen is een project van de Protestantse Kerk Amsterdam. Vanuit de protestantse kerken in Amsterdam wordt verbazingwekkend veel georganiseerd: concerten, exposities, filmavond, lezingen, etc. Zoveel dat ik het hier niet apart kan opnemen. Kijk gerust of er iets van je gading bij is.

agenda2

Op de Koffie bij dominee Jeannet

Elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur is Jeannet te vinden in Amsterdam Nieuw-West op Sierplein 51 bij bakkerij Jaron Brood, naast de AH. Schuif gerust aan voor een praatje over het leven van alledag, een gesprek over geloven of een luisterend oor. Om anderen te ontmoeten rond de tafel. Altijd met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom!