Amsterdam Nieuw-West

Klaas de Lange

klaas de lange
In mijn leven is dit citaat van Theodore Roethke een motto geweest: "Door op weg te gaan heb ik geleerd waarheen ik gaan moest". Ook al moet je zelf je weg vinden in het leven, het is echter wel fijn als er op bepaalde momenten mensen zijn met wie je van gedachten kunt wisselen over wat je bezighoudt, wat je overkomt of waar je je geen raad mee weet.  Ik wil graag één van die mensen voor je zijn. Iemand die zonder (voor)oordeel wil luisteren, meedenken en meeleven. Een gesprek kan helpen om je eigen gedachten te ordenen en soms krijg je nieuwe inzichten waardoor er toekomstperspectief ontstaat.

Martin de Jong

martinWie ben ik?
In 1970 ben ik geboren en opgegroeid in het oosten van het land. Na een carrière in het gewone zakenleven heb ik een aantal jaren een switch gemaakt. Ik werk nu fulltime voor allerlei kerkelijke projecten. Mijn kracht is mensen verbinden en inspireren. Voor mij is het een uitdaging om naar levensverhalen van mensen te luisteren en mee te denken over levensvragen. Het maakt niet uit of iemand oud of jong is. Op diverse fronten heb ik inmiddels de nodige levenservaring opgedaan. De Bijbel is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik hou van gesprekken met mensen in hun eigen omgeving. Of misschien wel de kroeg als mensen dat gezelliger vinden.

Meer informatie
Martin de Jong is als pionier verbonden aan Nieuw-Westenwind, een project in Nieuw-West. www.nieuw-westenwind.nl

Jeannet van Doorn

jeannetIn het leven kan je op een bepaald moment wel eens met iemand willen praten. Gewoon met iemand in  gesprek gaan over wat je bezig houdt. Omdat er dingen in het leven gebeuren die je niet begrijpt, omdat je op een kruispunt staat en niet goed weet welke kant je op moet. Een gesprek over geloven of het leven en de zin daarvan. Ik wil je graag de mogelijkheid geven voor zo’n gesprek. Dat doe ik vanuit een open en respectvolle houding.

Zo’n gesprek gebeurt voor mij ook altijd in een vertrouwelijke sfeer. En wat mij betreft doen we dat ergens waar ze ook nog eens lekkere koffie of een biertje hebben of gewoon in de privé sfeer.

'Oorsee gaan'

miekieBoeiend vind ik de verhalen van mensen. Wie ze zijn, waar ze mee rondlopen, wat hen inspireert of neerdrukt.  Ook boeiend hoe ze zich – wellicht met vallen en opstaan – staande kunnen houden als ze niet gelovig zijn. Waar putten ze uit, welke bron boren zij dan aan? Wat kan ik van hen leren?
Geboren en getogen in Zuid-Afrika kwam ik op mijn 25e terecht in Nederland. Eén van mijn twee dromen die ik van ‘kleintijd’ * had was uitgekomen, namelijk ‘oorsee gaan’ **. Op mijn tweeëndertigste ging de tweede droom in vervulling: ik ging aan de VU studeren om dominee te worden. En nu ben ik dat alweer heel wat jaartjes, twintig om precies te zijn.

Waarom toch alsnog dominee? Ik ontdekte hier in Nederland dat het ook fijn kan zijn om ‘iets aan geloof te doen’. Het ís niet iets van heel veel moeten. Het is een uitnodiging van God aan ons die onvoorwaardelijk kiest voor ons.  Hij die Zijn Naam ons bekend heeft gemaakt namelijk, IkZalErZijn, als je verdriet hebt, maar ook als het goed gaat. Dat inspireert mij en daarover wil ik vertellen en met anderen over in gesprek gaan. Dan hoop ik dat ze zich in het leven van alle dag met pijn, verdriet, maar ook vreugde en blijdschap niet (meer) alleen zullen voelen.
Mijn opdracht als mens die er mag zijn van God, is, oog en oor hebben voor de ander. Beseffend hoe uniek ieder mens is en kostbaar in Gods ogen.
Graag ontmoet ik u.

Thema:  ontmoeting, inspireren, leren
Talen: Nederlands, Engels, Afrikaans

* kleintijd (toen ik nog een kind was)
** oorsee (overzee)

Meer artikelen...