MEDIA

God heeft overal oren - Margrietha Reinders

Op een zonnige herfstdag ga ik naar de nagelstudio van Patricia in Betondorp. Op het hoekje van de BRINK heeft ze een piepkleine ruimte ingericht met een ligstoel, een kapstok en een koffiezet apparaat. Het is er een beetje behelpen maar de sfeer is knus. Betondorp is nu eenmaal niet zo verwend.

Vol aandacht bewerkt Patricia de voeten van haar cliƫnten: veel oudere dames uit de buurt die toe zijn aan een goed gesprek en hun vermoeide voeten graag even laten masseren door haar zachte handen. Bij de spiegel hangt een briefje met de nummers van de telefooncirkel waar ouderen elkaar mee kunnen bereiken als er iets aan de hand is. Naast de koffiepot liggen zelfgemaakte kaarten te koop voor een goed doel.

Patricia schenkt mij een hartelijke lach en een bakkie troost in een plastic bekertje. Met haar handdoekje droogt ze mijn versleten voetzolen af en vraagt hoe het gaat. Voor mij is zij een voorbeeld van het liefdevolle oor van God. Wat betekent zij veel voor mensen in de buurt. Ook Loket Levensvragen is overal in Amsterdam te vinden met een luisterend oor!

Margrietha Reinders is als predikant verbonden aan Loket Levensvragen, een pioniersproject van de Protestantse Kerk Amsterdam waar mensen met allerhande levensvragen terecht kunnen. Verder is zij predikantpionier in Betondorp.