Identiteit

gek voorkant

Wat voor jezelf normaal is, is voor een ander misschien raar. Soms kun jeje zo anders voelen dan de rest, dat je je verhaal liever voor je houdt. Maar wat gek voelt, maakt jou juist uitzonderlijk. Dus maak jezelf niet kleiner dan je bent! Doe eens gek en vertel je verhaal aan een dominee. Ontdek wat jouw verhaal buitengewoon maakt.

Zingevingsvragen

 Zingevingsvragen gaan vaak over de betekenis van je eigen leven. Ook als je leven op rolletjes loopt en het van buiten lijkt alsof het je aan niets ontbreekt, kun je je van binnen onrustig en onvervuld voelen. Als we ons identificeren met dingen die buiten ons staan, zoals geld, een baan of een geliefde, komt ons gevoel van eigenwaarde op losse schroeven te staan wanneer dit weer verdwijnt. Die onzekerheid voelt misschien vervelend, maar is een heel goed uitgangspunt om op zoek te gaan naar je echte kern.

Wij geloven dat ieder mens uniek is. Je voegt dus al iets toe door er gewoon te zijn. Waartoe je in dit leven bent bestemd is een vraag waar je de rest van je leven een antwoord op zal blijven zoeken, maar waar je wel een steeds beter richtingsgevoel voor kan ontwikkelen. De dominees kunnen je in de gesprekken hiermee helpen.

gekloesje

 

Van presteren naar zijn

weg voorkant
In onze maatschappij rekenen we elkaar en onszelf vaak meedogenloos af op onze prestaties. Op het moment dat je niet kunt voldoen aan een bepaalde maatstaf, ontstaat  het gevoel minderwaardig te zijn of te hebben gefaald. Dan wordt al snel de conclusie getrokken dat er iets mis is dat moet worden verbeterd. Vanuit het pastoraat zien we dit anders. Ieder mens is voor ons waardevol, ongeacht zijn prestaties. De inzet van het gesprek is om je weer te laten ervaren dat dit ook voor jou geldt. We gaan graag met je in gesprek over wat er nu in je leven speelt, zonder dat vragen en problemen moeten worden opgelost of weggepoetst.